За проекта

„Russia Beyond The Headlines“ (RBTH) е интернационален мултимедиски проект за Русија на „Росијскаја газета“ од 2007 година. RBTH нуди вести, анализи и коментари за широк спектар прашања од областа на културата, политиката, бизнисот, науката и општествениот живот во Русија.

„Russia Beyond The Headlines“ (RBTH) е интернационален мултимедиски проект за Русија на „Росијскаја газета“ од 2007 година. RBTH нуди вести, анализи и коментари за широк спектар прашања од областа на културата, политиката, бизнисот, науката и општествениот живот во Русија.

Мисијата на RBTH е да придонесе за подобро разбирање на Русија во светот, независно од тоа дали се работи за обични граѓани, лица од општествениот живот, експерти или претприемачи. За постигнување на оваа цел, RBTH оди надвор од границите на здодевните новинарски резимеа и нуди иновативен пристап во покривањето и анализирањето на вестите преку објаснување, едукација и забава за читателите.

Целевата аудитория на RBTH е широк кръг от образовани, социално активни и заможни хора, които четат водещите международни всекидневници.

Редакторската политика на RBTH се ръководи от принципите за качествена журналистика, балансираност и безпристрастност, актуалност, адекватност спрямо аудиторията и представителност. Всички чуждестранни редактори, които работят с RBTH, използват родните си езици. Те гарантират спазването на стандартите в журналистиката, редакторската политика и традициите на страните, в които се публикува съдържанието.

За да научите повече за възможностите за синдикация с RBTH, кликнете тук.

За да се запознаете с целия ни екип, кликнете тук.

За да прочетете подробности за всички продукти на RBTH, кликнете тук.

+
Like us on Facebook